Вівторок
19.03.2024
12:51
Категорії розділу
Новини [21]
Коло Свароже [72]
Правослов [63]
Іменослов [32]
Тranslator
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Місячний календар
Фазы Луны на RedDay.ru (Ровно)
Форма входу
Пошук
Наше опитування
"Велесова книга " для Вас це:
Всього відповідей: 117
Погода
Наша кнопка

Рідновір

[Отримати код кнопки]
Цікаві сайти
Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, амулети... Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарунки Українські вишиванки Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» Журнал РЕЗЬБА ПО ДЕРЕВУ Бандерштат Официальный сайт Burzum и Варга Викернеса тм Древосвет - деревянные игрушки, конструкторы Природа и др... Українські пісні Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, обереги... Українські скарби
Країна
free counters
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
MP3
Зворотній звя"зок
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Web-site:
Тема листа:
Текст повідомлення *:
Оцінка сайту:
Код безпеки *:

РІДНОВІР

Головна » 2010 » Вересень » 5 » Марш проти хасидського свавілля
17:39
Марш проти хасидського свавілля

4 вересня 2010 року в Умані Черкаська обласна організація Всеукраїнського об´єднання "Свобода" провела Марш проти хасидського свавілля. Уманчани прихильно поставилися до акції свободівців та долучилися до організованого опору хвилі чужинської агресії в Умані.

Захід розпочався мітингом у парку ім. Черняхівського, що знаходиться неподалік району, де масово заселяються хасиди. Під час мітингу координатором Маршу заступник голови Черкаської обласної організації з питань молодіжної політики Юрій Ботнар зачитав Народну Резолюцію із вимогами громадян щодо вирішення проблем, які постають перед уманчанами у зв´язку з масовим приїздом хасидів до міста.

У документі, зокрема, зазначено: "Ми, громадськість Умані, обурені та висловлюємо незгоду із злочинною бездіяльністю центральної та місцевої влади на тлі хвилі агресії прибульців-хасидів, що наростає, а також на систематичному порушенні наших конституційних прав та свобод, зокрема права на вільне пересування територією України, обмеженням наших прав та свобод і образи гідності громадян за етнічною ознакою та ознакою віросповідання.

Враховуючи викладене, ми, громадськість Умані, вимагаємо: захистити конституційні права уманчан, прищепити хасидам повагу до українського населення, визначити статус хасидів, унеможливити приїзд чужинських кримінальних елементів, запровадити біометричний контроль для прибульців-хасидів, заборонити хасидам самовільне будівництво, рекомендувати прибульцям-хасидам перебувати у визначених культових місцях, заборонити порушувати спокій українського населення, примусити їх до сплати комунальних платежів, примусити їх до підтримання чистоти, обмежити в´їзд в Україну іноземців з епідеміологічно небезпечних країн (потенційних носіїв бубонної чуми, холери тощо)".

На мітингу виступила голова Черкаської обласної організації ВО "Свобода" Тетяна Чорномаз, у якому вона закликала уманчан активно підтримати спротив антиукраїнським діям хасидів та влади, яка негласно їм потурає. "Лише українська національна влада, лише Всеукраїнське об´єднання "Свобода", як єдина національна сила українців, що повсякчас і всюди стає на захист інтересів українців, здатна розв´язувати питання, про які нинішня олігархічна антинародна влада боїться, в силу своєї корумпованості, говорити, не кажучи вже про їх результативне вирішення" - наголосила Тетяна Чорномаз.

Промовистим був виступ корінної жительки мікрорайону, де мешкають хасиди – вона розповіла що саме там коїться. За її словами, пограбування, побиття, напади та зґвалтування українського населення стаються все частіше, жити в тому районі для українців стає дедалі небезпечніше. Все це відбувається на тлі повної бездіяльності влади, безкарності злочинців-хасидів. Жінка також подякувала організаторам акції за те, що хоч хтось не боїться піднятися на захист інтересів українців, хоч хтось має в собі сили і дух висловити рішуче ставлення до розв´язання проблем, що пов´язані із масовим приїздом хасидів.

Далі учасники протесту вишикувались у колону, до якої протягом ходи долучалися небайдужі уманчани та пройшли вулицями Садовою і Радянською. Хода відбувалася під гучними гаслами "Умань без хасидів!", "Ні – хасидському свавіллю!", "Гонта прийде – порядок наведе!", "Кому належить Україна – Українцям! Кому належить Умань – Нам!", "Антинародну владу – геть!". Марш закінчився під стінами Уманського міськвиконкому, де основним гаслом, окрім інших стало "Владу – на вихід!". Під час пікету представникам міської адміністрації була передана Народна Резолюція.

Завершився пікет виступом голови Уманської "Свободи" Юрія Ботнара. Він наголосив, що у разі подальшої бездіяльності влади і невиконання вимог уманчан українські громадяни залишають за собою право, гарантоване Конституцією України, захищати життя і здоров´я своїх спрівгромадян від протиправних посягань, а також користуватися своїм, визначеним Конституцією України, статусом єдиного джерела влади.

"Ми не маємо права віддавати свою землю чужинцям, ми не маємо права піддавати загрозі існування нашого народу. Ми маємо природній обов´язок захищати наших рідних, друзів та близьких від агресії прибульців, і ми діятимемо так, як наказуватиме нам реальна доцільність життя", - наголосив Юрій Ботнар.

Після ходи націоналістів уманчани помітили, що в Умані за межами мікрорайону, де розташовані їхні культові споруди, не було видно жодного представника прибульців-хасидів. Отже результати спротиву, організованого націоналістами та підтриманого іншими уманчанами, вже почали проявлятися.


http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/016464/
Переглядів: 859 | Додав: ZlatoЯР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]