Субота
27.04.2024
00:15
Тranslator
Календар
Місячний календар
Фазы Луны на RedDay.ru (Ровно)
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви відноситесь до Рідновірів?
Всього відповідей: 199
Погода
Наша кнопка

Рідновір

[Отримати код кнопки]
Цікаві сайти
Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, амулети... Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарунки Українські вишиванки Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» Журнал РЕЗЬБА ПО ДЕРЕВУ Бандерштат Официальный сайт Burzum и Варга Викернеса тм Древосвет - деревянные игрушки, конструкторы Природа и др... Українські пісні Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, обереги... Українські скарби
Країна
free counters
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
MP3
Зворотній звя"зок
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Web-site:
Тема листа:
Текст повідомлення *:
Оцінка сайту:
Код безпеки *:

РІДНОВІР

Травник

Головна » травник » Лікарські рослини

Підмаренник чіпкий
26.09.2010, 19:40
Підмаренник чіпкий
Підмаренник чіпкий (Galium aparine);
подмаренник цепкий
Цвіте у травні-вересні
З лікувальною метою використовують свіжий сік і траву підмаренника, зібрану під час його цвітіння.
Цілюща дія
У народній медицині підмаренник чіпкий відомий своїми діуретичними, болетамувальними, кровоспинними й антимікробними властивостями.Найчастіше настій цієї рослини п'ють при нирковокам'яній хворобі,циститі, водянці, плевриті й хворобах печінки, при болях у шлунку й кишечнику, діареї, ревматизмі, зобі, епілепсії й скрофульозі та при гарячкових станах.
У разі епілепсії краще вживати свіжий сік рослини.Зовнішньо, у вигляді мазі, підмаренник чіпкий використовують для лікування фурункулів, лишаїв, раку шкіри і висипів на шкірі (терапевтичний ефект можна в цих випадках значно посилити одночасним пероральним застосуванням настою або свіжого соку рослини).Порошком трави присипають рани і фурункули.
Лікарські форми та застосування
ВНУТРІШНЬО - свіжий сік рослини по 1 чайній ложці 5-6 разів на день;настій трави (2 стол. ложки сировини на 400 мл окропу, настоюють 1 годину, проціджують) по півсклянки 4 рази на день до прийняття їжі.ЗОВНІШНЬО - мазь із свіжого соку і смальцю (готують у співвідношенні 1:10).

Додав: ZlatoЯР |
Переглядів: 1760 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]