Четвер
28.03.2024
11:08
Категорії розділу
Новини [21]
Коло Свароже [72]
Правослов [63]
Іменослов [32]
Тranslator
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Місячний календар
Фазы Луны на RedDay.ru (Ровно)
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви відноситесь до Рідновірів?
Всього відповідей: 199
Погода
Наша кнопка

Рідновір

[Отримати код кнопки]
Цікаві сайти
Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, амулети... Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарунки Українські вишиванки Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» Журнал РЕЗЬБА ПО ДЕРЕВУ Бандерштат Официальный сайт Burzum и Варга Викернеса тм Древосвет - деревянные игрушки, конструкторы Природа и др... Українські пісні Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, обереги... Українські скарби
Країна
free counters
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
MP3
Зворотній звя"зок
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Web-site:
Тема листа:
Текст повідомлення *:
Оцінка сайту:
Код безпеки *:

РІДНОВІР

Головна » 2011 » Квітень » 16 » Майстер клас
13:47
Майстер клас
"Світанкові роси",запрошує!!! З"явився новий розділ "Майстер-класи" , в якому викладатимуться майстер-класи з виготовлення народних лялечок.Всім охочим спробувати свої сили , ласкаво просимо .Відродимо рідні традиції разом.

Категорія: Новини | Переглядів: 1251 | Додав: ZlatoЯР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Росава  
0
Світогляд наших предків дуже відрізнявся від нашого - ми занадто зациклені на особі, на самовираженні й іншому, а наших предків (як і наших дітей, поки вони не оброблені суспільством) набагато сильніше займав світ, сам світ. Подивіться, як ми ставимо будь-яке запитання: ми чи для нас. Так само й по відношенню до світу - світ для нас чи ми для нього? У наших предків такого питання не виникало, вони говорили - я у світі, ми зі світом єдині, от і все. І вони були щасливіші і спокійніші, ніж ми.
Дитина - для себе і для світу одночасно, іншими словами - для того призначення, яке у нього в цьому світі є. Так само і лялька. Тому і немає для неї місця у нашому теперішньому світі, окрім арт-терапії та гри, але далеко не усі ляльки підходять для цього.

Взагалі народне мистецтво - навіть не мистецтво в тому сенсі, в якому ми розуміємо його зараз. Усі речі народ створює для справи, тому вони такі змістовні, тому так полонить в них суворість і простота і ліній, і форм, і образів. І усі ляльки, створені для справи (а це і є дух народної традиції), - народні, а усе, зроблене для самовираження, оригінальнічання, для колекції, розваги та іншої нісенітниці - кануть в лету, адже і в народі такий мотлох в часі не зберігається, хоча і з'являється постійно.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]