Вівторок
16.04.2024
19:09
Категорії розділу
Новини [21]
Коло Свароже [72]
Правослов [63]
Іменослов [32]
Тranslator
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Місячний календар
Фазы Луны на RedDay.ru (Ровно)
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви відноситесь до Рідновірів?
Всього відповідей: 199
Погода
Наша кнопка

Рідновір

[Отримати код кнопки]
Цікаві сайти
Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, амулети... Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарунки Українські вишиванки Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» Журнал РЕЗЬБА ПО ДЕРЕВУ Бандерштат Официальный сайт Burzum и Варга Викернеса тм Древосвет - деревянные игрушки, конструкторы Природа и др... Українські пісні Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, обереги... Українські скарби
Країна
free counters
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
MP3
Зворотній звя"зок
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Web-site:
Тема листа:
Текст повідомлення *:
Оцінка сайту:
Код безпеки *:

РІДНОВІР

Головна » 2011 » Травень » 1 » 2 -8 травня Русальський тиждень
11:24
2 -8 травня Русальський тиждень


Русалії (Русальський тиждень, Зелений тиждень, Трійця). Свято Берегинь Роду, поминаємо Душі Праматерів, приносимо пожертви із свіжовипеченого хліба на воді річок (особливо на Русальчин Великдень - четвер). У суботу разом із зеленим клечанням Душі заходять до нашої оселі, щоб подивитися на наше Життя. Треба всій родині жити в ладу, не сваритися, не підвищувати голосу, не ображати один одного. Слід згадувати Пращурів добрими словами, влаштовувати поминальний обід. У Велесовій Книзі записано:" Слава Отцям нашим і Матерям, що вчили нас про Богів наших і вели нас за руку по стежці Права, слава!"


У ці дні завивають вінки, заплітають берізку, заквітчують хату і подвір'я. Жінки розвішують на деревах рушники, стрічки, шматочки полотна - "Русалкам на сорочки", дівчата кидають на воду вінки, пахучі зела (лепеху, полин, любисток, м'яту, шовкову траву) - це є пожертви Русалкам перед початком купального сезону. Польовим Русалкам приносять жертовний хліб і кладуть на ниву. Існує повір"я : хто вмирає або народжується на Русальному тижні , той стає Русалкою.

В четвер Русалчин Великдень - свято Берегинь Роду. Поминаються Душі Праматерів , приноситься жертви зі свіжоспеченого  хліба на води річок. На Русалчин Великдень починається Зелений тиждень :завивання вінків ,заплітання Берізки . Клечення хати , воріт, поминальні обряди , обіди в полі , в лісі .Ритуальні страви : солодощі , яєчня , пироги  тощо.  У понеділок проводи Русалок. 


 Зелена або Клечальна неділя цього дня заносимо в хату зелене клечання (пахучі трави - лепеха , полин , любисток , м'ята , шовкова трава та ін).,а вслід за ним Душі наших Предків заходять до нашої оселі,щоб подивитися на наше Життя .Потрібно всій родині жити в ладу , не сваритися , не підвищувати голосу, не ображати одне одного .Пращурів варто згадувати добрим словом .Влаштування поминального обіду.

 

Категорія: Коло Свароже | Переглядів: 1540 | Додав: ZlatoЯР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]