Вівторок
16.04.2024
19:03
Категорії розділу
Новини [21]
Коло Свароже [72]
Правослов [63]
Іменослов [32]
Тranslator
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Місячний календар
Фазы Луны на RedDay.ru (Ровно)
Форма входу
Пошук
Наше опитування
"Велесова книга " для Вас це:
Всього відповідей: 117
Погода
Наша кнопка

Рідновір

[Отримати код кнопки]
Цікаві сайти
Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, амулети... Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарунки Українські вишиванки Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» Журнал РЕЗЬБА ПО ДЕРЕВУ Бандерштат Официальный сайт Burzum и Варга Викернеса тм Древосвет - деревянные игрушки, конструкторы Природа и др... Українські пісні Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, обереги... Українські скарби
Країна
free counters
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
MP3
Зворотній звя"зок
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Web-site:
Тема листа:
Текст повідомлення *:
Оцінка сайту:
Код безпеки *:

РІДНОВІР

Головна » 2011 » Червень » 5 » Заява ОРУ щодо будівництва Десятинної церкви
15:10
Заява ОРУ щодо будівництва Десятинної церкви
Нині в усіх найвідоміших ЗМІ обговорюють гучний скандал щодо спроби Московського патріархату незаконно розпочати будівництво нібито «Десятинної» церкви на подвір’ї Національного музею історії України. Однак, нагадаємо, що перший удар прийшовся таки на рідновірів ОРУ. Зі свавіллям московської церкви, що виросла з намета, поставленого вночі, а далі на його місці й дерев’яної споруди під претензійною назвою вперше рідновіри зіткнулися в серпні 2007. Безмежне нахабство, образи національної гідності українців та брутальна лайка «священнослужителів» – це ще не найбільше зло, яке вихлюпнулося з тієї церковної халабуди, – попи та їхні міліцейські найманці тоді застосували кастети та вогнепальну зброю! При цьому кільком рідновірам було завдано кульового поранення та тілесних ушкоджень від ударів кастетом.

Показово й те, що численні скарги рідновірів до СБУ та Генпрокуратури, а також прес-конференція в УНІАН лишилися «гласом волаючого в пустелі». Злочинці досі не покарані. Ця абсолютно неприйнятна як для Європи акція, в Україні виявила повну байдужість урядових кіл, поки це стосувалось рідновірів. Не отримавши належної відсічі три роки тому, московські бандити в рясах відчули свою безкарність та розперезалися ще більше. Отже, нині маємо продовження, яке слава Богам, зачепило за живе вже й християн, та й навіть атеїстів. Тож маємо надію, що разом з усіма свідомими українцями різних конфесій нам вдасться змінити ситуацію на краще.

Археологи вважають, що відбудовувати Десятинну церкву не можна, оскільки в результаті під загрозою руйнування може виявитися давнє язичницьке капище, що знаходиться неподалік, а також фундаменти Десятинної церкви, які в науковому плані є значно ціннішими, ніж будь-яка новобудова, хоч би вона була зі щирого золота. Є речі, які не можна купити ні за які гроші!

Позиція рідновірів щодо відбудови однозначна: руїни Десятинної церкви потрібно законсервувати і музеєфікувати. Тому ми закликаємо Президента України, Верховну Раду України, Київську міську держадміністрацію відсторонити ці антиукраїнські сили, а точніше – політичні сили іноземної держави від священних місць України. Застерігаємо Вас, державні діячі, що Старокиївська гора – це не просто археологічна та історична пам’ятка, це – серце нашої  древньої держави Русь, звідки пішла наша українська державність. Віддати її на поталу чужоземцям означатиме втрату держави!

Старокиївська гора вже стала по праву місцем паломництва рідновірів усіх слов’янських країн, тому руйнування наших святинь стане ганьбою міжнародного рівня. Об’єднання Рідновірів України завжди намагається реагувати на негативні прояви суспільного життя цивілізовано, сподіваючись, що у нас цивілізована держава. Боронити капище Сварога  ми будемо виключно в рамках закону.

Голова Об’єднання Рідновірів України

Галина Лозко (Волхвиня Зореслава)
Категорія: Новини | Переглядів: 900 | Додав: ZlatoЯР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Дар`я  
0
Хочеться вірити в краще...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]