Вівторок
19.03.2024
07:28
Категорії розділу
Новини [21]
Коло Свароже [72]
Правослов [63]
Іменослов [32]
Тranslator
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Місячний календар
Фазы Луны на RedDay.ru (Ровно)
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви відноситесь до Рідновірів?
Всього відповідей: 199
Погода
Наша кнопка

Рідновір

[Отримати код кнопки]
Цікаві сайти
Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, амулети... Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарунки Українські вишиванки Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» Журнал РЕЗЬБА ПО ДЕРЕВУ Бандерштат Официальный сайт Burzum и Варга Викернеса тм Древосвет - деревянные игрушки, конструкторы Природа и др... Українські пісні Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, обереги... Українські скарби
Країна
free counters
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
MP3
Зворотній звя"зок
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Web-site:
Тема листа:
Текст повідомлення *:
Оцінка сайту:
Код безпеки *:

РІДНОВІР

Головна » 2010 » Вересень » 27 » 1 жовтня - Мати Слава
21:22
1 жовтня - Мати Слава

1 жовтня - Мати Слава. Вшановуємо Матір Славу - саме Вона є нашою Покровою, бо це Вона укривала руських воїнів на полях ратних Покровом своїх золотих крил:"Б'є крилами Мати-Слава і кличе нас, щоб ішли за землю нашу і билися за огнища племені нашого, бо ми є русичі!". Покровителями споконвіку вважалися ті Боги й Богині, які були рідними для народу - "по крові тіла" (Велесова Книга). Наші Пращури вірили в божественне народження русичів - дітей Сварога, синів Перуна, Дажбожих онуків... Це осіннє свято Матері-Землі. Вона в цей день вкривається, лягає спати на зиму.
"Ось прилетіла до нас, сіла на дерево і заспівала Птиця, і всяке перо іншої барви, - червоне, синє, блакитне, жовте і срібне, золоте і біле. І так сяє, як Сонце Свароже" (Велесова Книга, 7-Е). Мати Слава - віща птиця, посланниця Богів, що співає воїнам пісню ратну, а народу - Божественну славу; вона ж віщує майбутнє тим, хто вміє почути її таємну мову. Вона знає все на світі: про Сотворення Світу, Неба і Землі, про Богів Прави, Духів і героїв, людей і звірів. Її уявляють як прекрасну крилату Діву у військових обладунках, яка своїм співом вселяє воїнам прагнення до перемоги над ворогами. Недаремно вона ще має ім'я Перуниця - подруга Перуна. Мати Слава золотим крилом покриває воїнство своє на полі бою - це вона прообраз Покрови, захисниці українських козаків. Це вона проводить загиблого воїна стежками Прави до Лук Сварожих - Раю. Вона дає йому повний ріг, щоб напитися Води Живої і мати життя вічне.

Джерело  Уривки з книги Галини ЛОЗКО " БОГИ КОЛА СВАРОЖОГО"
Категорія: Коло Свароже | Переглядів: 1070 | Додав: ZlatoЯР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]