Субота
20.04.2024
05:47
Тranslator
Календар
Місячний календар
Фазы Луны на RedDay.ru (Ровно)
Форма входу
Пошук
Наше опитування
"Велесова книга " для Вас це:
Всього відповідей: 117
Погода
Наша кнопка

Рідновір

[Отримати код кнопки]
Цікаві сайти
Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, амулети... Український стиль: Прикольні патріотичні футболки :: вишиванки :: подарунки Українські вишиванки Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» Журнал РЕЗЬБА ПО ДЕРЕВУ Бандерштат Официальный сайт Burzum и Варга Викернеса тм Древосвет - деревянные игрушки, конструкторы Природа и др... Українські пісні Світанкові роси. Ляльки, мотанки, дерев'яні вироби, обереги... Українські скарби
Країна
free counters
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
MP3
Зворотній звя"зок
Ім`я відправника *:
E-mail відправника *:
Web-site:
Тема листа:
Текст повідомлення *:
Оцінка сайту:
Код безпеки *:

РІДНОВІР

Травник

Головна » травник » Лікарські рослини

Жеруха лугова
26.09.2010, 21:25
Жеруха лугова

Жеруха лугова (Cardamine platensis);
сердечник луговой
Цвіте у травні-червні
Для виготовленння ліків використовують свіжу траву (верхівки стебел з квітками)
Цілюща дія
Жеруха лучна має діуретичні, заспокійливі й глистогінні властивості.
У народі цю рослинку використовують при водяниці, жовтяниці, від простуди, при пневмонії й катарі верхніх дихальних шляхів, при нервових захворуюваннях, що супроводжуються судомою та істеричними припадками.До ліувально-профілактичного харчового раціону включають салати з молодого прикореневого листя рослин.Висушене листя використовують для заправки супів і замість перцю. Про запас листя солять і маринують.
Лікарські форми та застосування
ВНУТРІШНЬО - настій (1 стол. ложка свіжої трави на 200 мл окропу настоюють 2 години, проціджують) по чверті склянки 4 рази на день;салат: порізану на частини варену картоплю посипають помитим подрібненим листям жерухи і цибулею, додають спеції, перемішують і заправляють вершками (на 100 г молодого листя жерухи беруть 100 г картоплі, 20 г ріпчастої цибулі, 20 г вершків або майонезу, сіль, оцет і перець).

Джерело
Додав: ZlatoЯР |
Переглядів: 1247 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]